I MAY NOT BE A PERFECT ONE, I MAY NOT BE GOOD ONE BUT I ALWAYS TRYING TO A BETTER ONE :)

Thursday, May 17, 2012

LE DECISION



Assalamualaikum. Blog ni diakui memakan masa yg sangat lama untuk diupdate. Sebab makin lama makin malas aku nak update. Orang yg malas update macam aku je faham perasaan tu. Hehee


Okay okay, sekarang ni dah musim orang masuk U. Wooo congrates ahh sape yg dapat MARA ke JPA ke congrates sangat sangat ! Yang dapat course yg memey koraang nak kat upu tu pun tahniahh. Korang ohhsemmm :D Yang kurengg bernasib baik, jangan give up bebeh ! Bak kata ibu aku, this is not the end of the world ! Oyeahhh and aku tak mohon MARA or JPA because of various reasons. Kayy tu je reasons aku =.=


Tapi tapi aku masuk matrik je. Ohh ramai kata " Wehh kau tak cuak ke masuk matrik ? " , " Matrik susah gilerr kot " dan macam macam lagilahh yg agak kurang lemak masin masin masam untuk didengar -,- Okay ekau donga sini. Aku ni bukan tak dapat upu, aku dapat. Memandangkan aku ni sebenarnya masih ragu ragu dengan cita cita aku ni, tu lah aku decide nak masuk matrik. Sebab matrik ni kan untuk sape kesamaran cita cita macam aku nii. Oh aku pasti korang pun ada pandangan masing masing.


Pehhliss lahh weyy aku tau its quite tough tapi kalo nak difikirkan balik, belajar mana ada nak semuanyaa senang? Kene tempuhh yang susah jugakkan? Janganlah terlampau berfikiran negatif. Cuba think positif sikit? Ape pulak cite orang yang dulu SPM dia hanya 3A, 2A? But now dah bergelar engineer ? Doktor ? Ni buktinya kita bolehh jugak (Y) Takleh nak dengar cakap orang je. Ibu cabar aku, dia kata dulu masa form 4 form 5 ada masa dua tahun. Tapi kenapa taknak belajar betul betul? Sekarang ni masa setahun je? Tak boleh ke berkorban?


Sekarang dah takde masa nak fikir semua tu. Dan jangan pengaruh aku lagi. Aku dah buat keputusan aku. Aku rasa inilah yang terbaik :) InsyaAllah


Bak kata ibu and Baashirah belajar mana mana pun boleh berjaya. Rezeki Allah tu luas , kata mereka, rakan rakan saya. Jadi doalahh yg terbaik, doakan aku berjaya, Terima kasih.
Saya doakan kalian berjaya jugakk.



9 comments:

fariedadnan said...

gudluck tyra even kau kt mana2 pun..ingat, ilmu tu tetap sama :)

Tyra Waren Zulkepli said...

Payedd terharu aku. sobs sobs :')
Thanks.
Kau pun good luck !
Semoga berjaya :)

Liyana Izzati said...

Matrik pun okay apa. Good luck k. Kat mana-mana pun sama. Semua benda kalau tak belajar memang susah tapi kalau dah belajar InsyaAllah boleh! All the best k. By the way, kita sebaya . Yeayyy! :)

Ash said...

Same wif me,lg suke mtrix compared to uia,once you get into da game,then just 'play' wif it well,follow the instruction,the cheats,strategies,then YOU WIN!!!dont bother wif people's thought,just live the way you are :)

wan aidil anwar said...

oyeahh. chaiyok tyra chaiyok

nadiatulnajwa said...

good luck weyh.jgn endah ape orang kata. ^^

Tyra Waren Zulkepli said...

Thanks korang sume.
Nak nanges aku dahhh. Waaaa :'(
Korang pun goood luck, all the best in the future undertaking !

aten said...

tyra !!!!!! :D all the best weh . doakan aku jugak :'D

Tyra Waren Zulkepli said...

Aten !
Thanks !
Rezeki Allah tu kat mana2 je kann?
InsyaAllah kita boleh !
ATEN BOLEHHH !