I MAY NOT BE A PERFECT ONE, I MAY NOT BE GOOD ONE BUT I ALWAYS TRYING TO A BETTER ONE :)

Saturday, March 31, 2012

FINE. AKU MEMANG LAMBAT UPDATE. FINEE

ASSALAMULAIKUM , SALAM SEJAHTERA.

HAHAHA abaikan ni :P


Hmmm baru aku perasan dah lama gilaa tak update.
Agaklah dalam 16 hari kot.
Sorrrrry, niat nak update tu ada.
Tapi tak update jugak.


Lebih lebih lagi sejak 21 March tu.
Erghhh memang mood hilang, rasa sedihh.
Yelaa kita ni result tak seberapa.
*LAMBAT GILEE UPDATE PASAL RESULT


But at the same time.
Aku masih bersyukur.
Sebab..
Sebenarnya result aku tu takde lah teruk mana.
Bak kata abang, ibu abah, kakak, saudara mara, kawan kawan and yang lain lain tu.
Mungkin sebab..
Status sekolah? 
Kawan kawan lain yang lagi berjaya?
Harapan sekolah , keluarga ?
Buatkan aku rasa aku terukk -.-
Yang penting, kita REDHA.
Mungkin ini yang terbaik disisiNya


Tipuu gile aku aku takde menangis..
Mungkin orang lain nampak aku senyum, muka takde perasaan.
Tapi siapa tauu dalam hati ni?
Lepas sehari setengah lepas tu, aku dah boleh terima
Untungg aku tak meroyan kan? HAHAHAHA


Aku percaya, walaupun abah dengan ibu aku kata
"Okay lah tu, Syukur Alhamdulillah"
Aku pun nak jugak cakap, SYUKUR ALHAMDULILLAH YA ALLAH !
Tapi aku tau jauh dilubuk hati dorang, mesti dorang kecewa.
Even sikit..
Ibu abah, Tira minta maaf sebab tak dapat nak hadiahkan 9A+ kat ibu.
Tapi satu hari nanti, insyaAllah Tira akan balas dan tebus balek !


Aku nak petik kata kata dari senior aku ni..

" spm hanyalah permulaan kepada kehidupan yang sebenar. spm hanya menentukan arah tuju ke dunia pendidikan tahap yang ketiga. dan kecemerlangan kita semasa di matrik/asasi/stpm bergantung kepada tahap usaha kita waktu tu, bukan bergantung kepada result spm. percayalah, HE knows better. dan ikut sunnatullah, siapa usaha lebih, dia dapat lebih. jadi, adik adik jangan down sangat. panjang lagi perjalanan. :)"



Bagi yang berjaya, TAHNIAH !
Ini jugak merupakan satu ujian sebenarnya.

Bagi yang kurang berjaya macam saya, hoho
JANGAN MUDAH PUTUS ASA.
Ada hikmah disebaliknya.
Mungkin masa lampau kita dulu kita ada buat silap.
Ni pun satu ujian sebenarnya kan ?

TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA KEPADA SEMUA YANG TERUS BAGI SOKONGAN MORAL YANG TAK HENTI HENTI !
*banyak 'yang' nyaa :D


Sekian tu je aku nak coret hari ni.

السلام عليكم

2 comments:

Farah Cgc said...

atototo , rilex sudah ... xbermakna gagal sekali , akan berterusan gagal....

Tyra Waren Zulkepli said...

haha im okay jelaaa