I MAY NOT BE A PERFECT ONE, I MAY NOT BE GOOD ONE BUT I ALWAYS TRYING TO A BETTER ONE :)

Sunday, February 5, 2012

#21


 
 
SALAM MAULIDUR RASUL
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk berjumpa dengan Maulud Nabi tahun ni :)
 
Tapi tahun ni berbeza sikit dengan tahuun lepas.
Tahun ni hanya sambut kat rumah je
Tahun sebelum ni of course lahh dekat sekolah.
MAAFLAHH, entry ni buka berkisar dakwah ke apa ke, hanya nak bercerita sajaa.
Tapi kalau kita semua ni tak mampu nak ikut semua sunnah Rasulullah S.A.W sekurang-kurangnya kita adalah jugak amalkan. Benda benda yang simple tu pun jadilahh. 
Tapi rasanya sunnah Rasulullah takde pulak yg membebankan en ?
So buatlah secara istiqamah dan berterusan. Tu pandangan aku lahh.

Okay sambung balik , aku memang missed gilee nak berarak kat sekolah.
Berselawat ramai ramai. Terasa betul ! 
Lepas tu dengar ceramah even mengantuk sampai tersengguk sengguk. Ehhehe
Sorry, aku memang rindu rindu rindu rindu !
 
Ni gambar gambar masa sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah tahun lepas, 2011


Banner from Rumah Tunku Burhanuddin

From Rumah Tunku Kurshiah



From Rumah Raja Hitam




Rumah Raja Melewar


 SECARA KESELURUHANNYA, SEBENARNYA BANNER SEMUA TAK SIAP SEBAB MALAM TU BARU BAGITAHU KENE BUAT BANNER!


EXODUS 0711. Hhaha





Nampak Cik Ilah kat situu ? Hehh


















 Tapi yang penting bukan sambutan yang meriah yang kita nak, tapi penghayatan kita terhadap Rasulullah tu yang penting. Betul tak? Betul tak?

Till then , Assalamualaikum ^^

*kalau ada salah silap aku bertutur kata tegur yeee?


9 comments:

baashah;D said...

woot woot!raja hitam!!haha..rindu :'(

Nadiadress said...

rindu nak sambut smbutan maulidur rasul dekat sekolah :'( haha nice entry btw

n.jannah said...

nice post :)

Tyra Waren Zulkepli said...

BAA; raja hitamm AUMMM !! HAHAHA

NADIAH; thanks laa. takde nice sangat pun :P rinduu nak sambut kat sekolah. wuuwuu :(

N.JANNAH; ohh thanks, ni main post je. ehehe

wan fizah said...

rindu nak g skolah balik..hehehe..
btw,,do follow me if u don't mind ya!!..saye baru lagi blog2 neh..blajar lagi..heheh..
ceritawanfizah@blogspot.com

Ainin Sofiyah Mansor said...

banner lawa <3

Tyra Waren Zulkepli said...

WAN FIZAH; Tulaa rinduu gilaa kan?
ohh, tak kesah pun laa nak follow.
kitee pun baru blaja berbelogg ni :D
thanks btw.


AININ SOFIYAH; hahaa banner tak sempat siap tuuu :P tq anyway

anim said...

wuuuu..rndu gler ah ngan skola,,rndu nak berarak,,huu

Tyra Waren Zulkepli said...

HANIM; aku pun rinduu. Entah bilaa kita boleh buat camtu lg. Kalo buat pun bukan dengan korang lg. Wuaaaa!