I MAY NOT BE A PERFECT ONE, I MAY NOT BE GOOD ONE BUT I ALWAYS TRYING TO A BETTER ONE :)

Wednesday, February 15, 2012

# ALAHAII MALULAH SIKIT -.-



Halllo good night semuaa. Err, morning kot? Ni nak meluahkan sesuatu nii. Perempuan ni kan macam yg kita tahu sebenarnya dikurniakan dengan sifat yg lemah lembut, mempunyai budi pekerti yg tinggi and etc. Tapi ni aku nak cakap pasal perempuan yg sukaaaaaaaaa sangat sebut perkataan kesat ni. Bahasa kasarnya mencarut laahh. Ishh ishh, tak malu ke? Fine lahh, aku pun takdelah baik sangat and dulu pun pernah laa sebut. Tapi sendiri mauu sedar diri lahh beb! Hmmm, kalo setakat 'siot' ke aku rasa tu masih okay kot. Yekeee? Bagi aku lahh. Ni yg sampai kene sebut nama binatang tu pehal lak? Kesian binatang tu, tersedak sedak diaa. Contohnyaa macam ni lahhh;

Ni contoh jeeee

Malu tak malu? -.- Kadang kadang tu, muka dah cantik dahhh. Tapi bila bercakap. 
Fuhhhhhhhhhhhhhh, terkezut. Memang tak padan dengan rupa. 
Yg pengalaman aku pulak, aku penah perlilahh sorang rakan nii. Aku cakap, cantik ayat kau! Dia boleh tanya kenapa lak? 
Hmm aku tak tahu laa tu jenis apa. Buat tak tahu atau memang taktauu? 
Kadang kadang tu ada laa gak tegur tapi bunyi cam  bergurau laa. Sebab sedaya upaya nak jugak jaga hati orang. 
Boleh pulak dia cakap, rilexxlah aku cakap kat laki, dorang dah biasalahhh. 
Bagi akulah kan, tak kisahlah cakap dgn laki ke pompuan ke. Sama je! 
Tak terpikir ke apa yg orang tu fikir kitaa ni jenis perempuan camne?
Apa? Ingat cakap camtu nampak kau lebih cool and sporting and friendly?


Lelaki. Sepatutnyaa korang pun janganlah sebut sebut. Bukannya apa. Sakit telinga ni. Sedap je meluncur keluar dari mulut. Senang je cakap. Tapi bila suruh kau baca surah atau jadi imam? Ketaq lutut! Baca pun tak betul. Gagap. 
those who are yg suka mencarut ni lahhh. takde maksudkan sape sape


And aku nak mintak maaf lahh kalo mungkin anda yg saya pernah tegur tu kurang senang atau feels like 'What the heckkkk with youu?'
 Im so sorrrrrrry.
Sebenar benarnyaa, aku pun dalam proses mengupgrade diri aku niii.
Alhamdulillah, aku pun dah bertahun lamanyaa tinggalkan amalan bahasa kesat nii
Semoga dapat berterusan sampai bila bila.

SEBAB



Muhasabah diri. Wallahu'alam.

5 comments:

baashah;D said...

nice one babe!

Syahierah Ishak said...

Terbaik :)
Kadang-kadang sakit hati juga bila org yg ckp kurang sopan ni.
Itu yg bangsa lain pandang serong dgn bangsa/org Islam.

Tyra Waren Zulkepli said...

BAASHAH; Thanks beb!

SYAHIERAH; Thanks. Betul tuu. Entah apa sedap sangat sebut perkataan macam tu -.-

Nadiadress said...

the way we talked mencerminkan diri kita yang sebenar .. Tak gitu tyra? :P

Tyra Waren Zulkepli said...

NADIA; Yessss. Exactly tepat sekali ya. So, watch our words and actions je laaa :)